tahi lalat siti ! :)


dari dulu lagi , orang akan lebih kenal tahi lalat berbanding tuan badan..... tahi lalat memang sudah menjadi top 3 tajuk perbualan semasa kat kelas..... lelaki perempaun pun sama je.... sebab majoriti ahli kelas ella bertahi lalat kat muka..... muehehe.... bila si A cakap taik lalat si B , lepas tu si B pula cakap balik pasal taik lalat si A ! sesuai sangat la tu sebab semua 2 x 5 jak....hehehe



tapi yang peliknya , selepas kami kutuk-mengutuk taik lalat yang lain , tak sampai satu minit masing-masing ketawa berderai......sebab apa ?? masing-masing terasa diri ada taik lalat kat muka..... hahaha~ bagusla tu , sekurang-kurangnya masi sedar diri kan..... siapa tahu disebabkan persamaan taik lalat di muka nie laaaaa kami ditakdirkan sekelas !! weee



satu pagi tu , masa mau jalan ke kelas.... tup tup la pula kain ella yang mau dijemur jatuh atas atap *sepa tinggal asrama konfem taw situasi ni*..... mau ambik guna tangan , gerenti tak sampai kan....mau ambil hanger , bilik jauh lagi.... nasib ada bilik kawan yang dekat... ella pun pinjam la hanger kejap... terjungkit-jungkit kaki ambik baju jatuh sebab me terlalu tinggi  .~ pffttttt.... -_______-


masa ke bilik kawan ella tu , nampak macam sesuatu yang aneh !! memang nampak pelik sangggattt..... tapi malas la ella tegur kan.... kot-kot cuma cebisan cokelet ka... sepa taw dia sarapan cokelet sebelum pergi kelas tiap pagi.... hihi ! 


selagi tak tanya , selagi tu ella gelisah..... maka..... heheeee


me : eh eh , apa tu ?? *sambil tunjuk bawah dagu*

kawan : heeee taik lalat baru muncul......

me : apala motif  konon ??

kawan : saja , mau kenakan.... mau taik lalat macam ko... *muka slumber*

me : susah juga taik lalat popular aku ni.... jadi ikutan dah.... *angkat-angkat kening , kembang-kembang idung*




see ? korang nampak taik lalat siti nurhaliza tu *nangis siti dengar ni*..... sengaja bagi gambar terbalik supaya korang fokus bintik hitam tu bukan orang... heee... original ye , not lukis-lukis !

huwaaaa....sebenarnya malu juga letak gmbar besar gedabakk ni tiba-tiba.... tapi demi membuktikan , ku harungi semua itu.... -________-
jadi kita guna saiz kecik saja ye. lepas ni saiz besar..... hihi!




ni la kawan ella yang jelessss dengan taik lalat siti i.....sanggup dia lukis guna eyeliner.... hahaha

tak jelasss erk ???






haaaa , ni yang jelass...tu yang ella tunjuk tu ! nampak nampak..... sebenarnya dia bukan jeles tapi sengaja kenakan ella sebab dia tak ada point lagi mau kenakan kita, tu la pasal.......



kejapppp ! perasan tak lagu blog ni macam pernah dengar kan ?? siapa seumur dengan ella ataupun cuma dua tiga tahun saja tua dari ella , konfem tak taw laaa...... lagu ni sebenarnya zaman mak bapak kita muda-mudi dulu... tapi ni versi moden dah.... dulu faham-faham la , versi kanak-kanak.... kanak-kanak kan suka main lubang tikus segala dan yang paling best main bunga melur tu lepas tu ada seorang masuk yang kononya dia puteri kan~ hee... ella la tu selalu , bila disuru jadi bunga x mau ! mau jadi puteri juga.... x kirala ! jadi bunga terus jeling tak mau main ! pfftt... nasib kawan-kawan sporting... hihi ! 



ola-oli... kuberi nama
saudara-saudari...cikebum-cikebum *angkat bahu*

malam-malam minggu
siang-siang hari...disko-disko *tangan menerawang*

putih-putih melati...ali baba
merah-merah jelita....meow-meow *cuit-cuit pipi*

siapa yang baik hati.... cinderella
lama-lama jadi patung
*masing-masing freeze, tak bergerak*





cantiknya kakak saya ni............ bila agaknya dapat jumpa ! sobbss....
taik lalat dia tak brapa clear dah sebab cover guna bedak....hmmm




ok bai ! =)





1 comment:

copyright by ella suheyla