kawan kahwin ! TAHNIAH ! :)




Kawen kawen kawen….suma orang pun akan menempuh saat yang sama disaat jodoh dah sampai kan…..bila dah mampu, janganlahh kita lambat-lambat kan benda yang baik…. Alhamdulillah seorang lagi kawan masa skola menengah ella juga telah melansungkan perkahwinannya pada sabtu lepas…(10/11/2012)   apa ?? masi muda ?? bagi ella xda masalah jika dah sedia kan…… :’)

Sebenarnya ella kena maklumkan perkahwinan azri ni masa sedang exam…..malam tu, tengah syok-syok baca buku, tup tup kawan datang bilik semata-mata mau bagitaw….me yang sedang kononnya kusyuk baca buku, terus zasssssss tutup buku laju2 ! muehehehe….. 


Sesi ulangkaji ella bertukar jadi sesi perbincangan pergi kawen kawan pula…. *nasib esoknya paper x susah dan x senang*


Bincang punya bincang bla bla bla bla bla…..akhirnya kami pun plan pergi hari sabtu tu ramai-ramai…..kebetulan pula flight balik sabah hari jumaat petang tu….nasibbb laa kan… kalau hari sabtu ka, ahad ka, kan melepassss…… huhuhu…..

pagi tu, sempat lagi singgah rumah kawan yang mau join skali…..nasib la si kawan ni bersiap x lama kan…..jimat la masa sebab masing-masing dalam kereta tu belum beli hadiah lagi…… x manis juga kawan kawen kita xda bawa apa-apa kan…..sekurang-kurangnya kita bagi sesuatu tanda meraikan mereka….. :)



kawan ella, nuraihan....culik dya sekejap...
pas majlis kawen i bagi balik yerr mak cik.. hehe


cari punya cari, fikir punya fikir, akhirnyaaa kita beli barang baby jerr la….ada juga rasa nak beli mainan baby kan tapi nanti bapa baby pula yang main…..huhu tejutt i ! jadi sebelum ianya berlaku, kita hadiahkan barang baby saja…… hehe




ella minta tolong la kakak kat kaunter tu balutkan skali….. tiba-tiba pula kakak tu cakap dya xtaw balut hadiah kan ! ehhh ?? I blurr seketika…..tengok jam dah hampir jam 11 pagi ! pengantin lelaki pun dah nak ke rumah pengantin perempuan ! ohhh myyy, memang kesuntukan masa ! ella pun tanpa fikir panjang cakap dengan kakak kaunter tu…….

E : kak, ada gunting dan gam ???
K : ada……
E : bole pinjam ?? saya balut kat sini jerrr…..
K : bole…..

Hahahaha first tym dahku buat keja macam ni ! beli hadiah terus balut di kaunter juga……orang lalu-lalang pun ella x kisahhhh…… muehehehe…. Dalam otak masa tu Cuma nak cepatttttt sampai rumah pengantin ! *amboi ekcited kalah pengantin pula*




Hadiah yang siap dibalut kat kaunter… hehe :)

Alhamdulillah, kami sempat sampai rumah pengantin perempuan sebelum pengantin lelaki datang…..x lama lepas tu dengar bunyi kompang … maksudnya pengantin lelaki dah datang ! masa ni perasaan ella sanggggattttlaaa exsaitedddd ! whooooaaa macam x percaya kan….. kawan dulu yang x berapa suka dengan perempuan akhirnyaaa dia yang kawen dulu….. bhahahah…. 


Azri bersama isterinya, awww sweeettt ! *masa menaip perkataan isterinya, terketar-ketar tangan ella, rasa macam baru semalam kami bersama-sama ambik SPM* heheee…


Gambar dengan rakan lama sekolah menengah….



Ni pula masa dirumah pengantin lelaki……. *sori gambar bergegar...sebab semua pun eksaiteddd termasuk orang yang ambik gambar, masi x percayaaaaa* hahahaaha……




6 orang kawan perempuan yang hadir…. Tapi seorang dah balik awal, ada urusan…….


Amboi, semua muka bahagia duduk atas pelamin……. Hahahaha….




ikmal dan boy sempat lagi buat love atas pelamin…….


Dalam jam 3 lebih, kami semua pun bersurai balik tempat masing-masing……sedey sebab x taw bila lagi dapat kumpul ramai-ramai kan….. apa-apapun, tahniah la kepada azri sebab seru dya sampai dulu……. Kepada kawan-kawan yang lain, jangan tunggu lama-lama yerrr, nanti melepasss pula….bila dah mampu, kawen jerr terusss….hehe…. buat simple-simple pun xpa janji halal dah kan……..majlis besar-besaran tu Cuma adat kita-kita……. Simple but sweet, dahhh cukup…. Hehe :’)


                                                                     Ok, bye ! :D




20 comments:

  1. tahniah azri dan isteri.. sori x dapat datang.. hehehee, napa gmbar aku tu tk tngk kamera? hahaa, sweet post.. jeles juga nak kawin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sgka azri kawin dulu kan...gmbrmu atu jak y baik, suma gegar...byak gegar gmbr arahku... arah hazman bah y banyak cantik2... mun ko kawen , karang ak datang... haha

      Delete
  2. congrats to the first in the batch :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pertama....tp ni pasangan y kedua dah... :)

      Delete
  3. Replies
    1. ai? nda d ketahui. banyak pula sahabt2 yg sdh kawin, ko bila lg ella? :)

      Delete
    2. wow. serius aku baru tau. haha.

      Delete
    3. dila : haha ak tggu prince charming dtg dulu... :P

      ili : xpala, ko jauh kan.. :)

      Delete
  4. dah jodoh dy duluan dr kawan2 yg lain.. hehe, ndada wa.. saja ja tu.. awu, suda ku gtaw hazman, nnti ya bg lpas dpat dr ikmal.. hehe, insyallah, mesti jemput punya tu kamu suma kalu aku kawin.. jan risau laa.. mesti datang tu arr, jangan tak datang pula, sedih nnti aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak konfem dtg tu....tpi jangan buat masa ak masi d miri... hehe..atu sudah kan datang,, insyallah.. :)

      Delete
  5. Haha, sepa2 g yg kawin pas ni insyaAllah aku dtg. Tu pun lau tym aku cuti sem

    ReplyDelete
  6. Sudahlah lagu kau sedih. haha. Aku baca ayat kau, "lelaki yang paling ndak suka dengan perempuan, dia dulu kawin." Terus sebak sendiri. haha.

    Ndak sangka kan. besar sudah kita semua :) tahniah azri. Ndak dapat datang ni sebab ada masalah family. kirim hadiah jak. hehehe. bini dia kawan aku dulu di UiTM sebelum dia pindah. hehe. happy for them :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oww kawan ko rupanya za... eya, masa makin cepat berlalu sekrang... :)

      Delete
  7. kak ela, kim salam sama kwan tu. hahaha

    ReplyDelete

copyright by ella suheyla